Jonge trekkerrijders aan het woord

Ad Breure, zoon van Arjan Breure, is een grote trekkerfanaat en weet op 12-jarige leeftijd ookal dat hij loonwerker wil worden. In de serie Punt Uit van het Reformatorisch Dagblad komen jonge trekkerfans aan het woord. Ad Breure moet nog wel vier jaar wachten voor hij echt op de trekker aan de slag kan. Nu mag hij alleen af en toe onder begeleiding op de trekker rijden. Voor Arjan Breure is het ook belangrijk dat zijn zoon laat zien dat er ook in het loonwerk nog tijd is voor een hobby.    

Dat zijn zoon op de trekker verschijnt noemt hij ook positief voor de cumelabranche, waar veel bedrijven snakken naar mensen. "Dan is het ook goed dat de buitenwereld ziet dat ook loonwerk ruimte geeft voor een hobby." Voor zijn zoon Ad bestaat die hobby uit bootje varen. Zelf kan Breure de bezetting goed op orde houden. "Wij hebben goede banden met scholen en krijgen daardoor elk jaar weer veel aanvragen van BBL-leerlingen. Van degene die hier komen als BBL'er blijft er dan regelmatig een hangen. 

Belangrijk om te weten is wel dat hier voor de camera een uitzondering gemaakt is. "Ad moet nog vier jaar wachten voor hij op de trekker mag. Ook voor BBL'ers geldt dat ze eerst over de juiste papieren moeten beschikken voor ze met de trekker aan de slag mogen."  

Let op, de videoreportage kunt u starten via het tweede beeld bij dit artikel.