John Deere breidt brandstofgarantie uit

John Deere maakt bekend vanaf 1 november het Brandstofgarantieprogramma uit te breiden tot het veld. De afgelopen twee jaar draaide het programma al, maar dan alleen voor gebruik van trekkers op de weg. Nu komt daar de inzet op het veld bij. De modellen die in aanmerking komen zijn degene met zes cilinders van de 6R-, 7R- en 8R-serie, besteld na 1 november 2018.      

De uitbreiding van het Brandstofgarantieprogramma volgt op het succes van dit programma op de weg, aldus John Deere. Dat programma ging ongeveer twee jaar geleden van start voor de 7310R-tractor. Daarna is het programma verder uitgerold naar de complete serie zes cilinders, van de 6R- tot de 8R-serie. 

Doelbrandstofverbruik
Binnen dit programma wordt een doelbrandstofverbruik vastgesteld voor een trekker. "Deze waarde hangt af van de gemiddelde motorbelasting en varieert van lichte tot zware lasten", laat het bedrijf middels een persbericht weten. Ook heeft elk model zijn eigen brandstofdoel. Degene die meedoen laten vervolgens aan het einde van een bedrijfsperiode van een jaar weten wat het echte verbruik was. Dat registreert degene die de trekker gebruikt, maar ook de toeleverende dealer. 

Bij een hoger verbruik dan het doelniveau krijgen de klanten een bedrag uitgekeerd van het bedrijf, als een soort van compensatie. In het andere scenario waarbij de trekker efficiënter was dan het doelniveau krijgt de eigenaar een beloning. "Ze krijgen tweemaal de prijs per bespaarde liter terugbetaald." De lokale brandstofprijs bepaalt hoe hoog de toeslag uitvalt. 

Een vijfde minder brandstofverbruik?
Ditzelfde principe gaat vanaf 1 november 2018 gelden voor de inzet van de complete serie zes cilinders op het veld. Om de trekkereigenaren te helpen wordt ook nog een programma van tractoroptimalisatie aangeboden, onderdeel van het voor de deelnemers verplichte FarmSight-precisielandbouwpakket. Op de weg bleken bestuurders in staat te zijn het brandstofgebruik met 20% terug te dringen. De uitdaging is nu om te kijken wat er op het veld mogelijk is.