Hitachi lanceert ZX210-6 ICT

Hitachi lanceerde onlangs de ZX210-6 ICT met semi-automatische besturing. Hiervoor is de fabrikant een samenwerking aangegaan met Trimble. Hitachi ontwikkelde daarvoor een eigen hydrauliekregelsysteem om de 2D- en 3D-semi-automatiek beter te laten functioneren. Opvallend is ook een nieuwe oliesensor, die continu de oliekwaliteit meet.

 • hitachi 3d.jpg

  De machine kan ontwerpgegevens in 3D downloaden via internet of usb. Het 2D-systeem gebruikt coördinaten van handmatig door de machinist in de monitor ingevoerde data
 • hitachi afwerk.jpg

  .De nieuwe bakhoekfunctie voor het automatische constant houden van de bakhoek voor bij bijvoorbeeld het afwerken van hellingen
 • hitachi hydrauliek.jpg

  .Het nieuwe ventielenblok om de semi-automatische functies beter te laten werken.
 • hitachi scherm cab.jpg

  Het in samenwerking met Trimble ontwikkelde 25 centimeter grote touchscreen werkt net als een smartphone
 • hitachi trimble.jpg

  Trimble tekent voor de 2D- en 3D-systemen en Hitachi paste de uitrusting van de machine erop aan

In Japan draaide Hitachi al met de ZX210-6 ICT (Information Communication Technology). Nu is deze machine officieel bij Hitachi Amsterdam voor Europa geïntroduceerd. Trimble tekent voor de 2D- en 3D-systemen en Hitachi paste de uitrusting van de machine erop aan. Denk hierbij vooral aan een nieuw ventielenblok om de semi-automatische functies beter te laten werken. Hiervoor zijn drie nieuwe machinesettings geïntroduceerd: snel, nauwkeurig en automatische bakhoekregeling. Snel is bedacht om binnen de 2D/3D-kaders snel grond om te slaan, fijn is voor het preciezer afwerken en de bakhoekfunctie voor het automatisch constant houden van de bakhoek voor bijvoorbeeld het afwerken van hellingen.

Een tweede voorziening is de bescherming tegen te diep graven. Ook bij snel dalen en graven wordt de ingestelde dieptegrenswaarde niet overschreden. De Hitachi is hiervoor uitgerust met sensors op het chassis, de boom, de arm en de bak. Hitachi claimt de snelste sensors in hun soort te hebben toegepast. Daardoor kunnen de stand van de graafmachine en de hoek van de giek van de machine nauwkeurig on the go worden gemeten. De positie van de ZX210X-6 kan worden bepaald met het 3D-systeem. U kunt op uw smartphone de plek lokaliseren en de werkzaamheden volgen en eventueel de settings bijregelen.

De machine kan ontwerpgegevens in 3D downloaden via internet of usb. Het 2D-systeem gebruikt coördinaten van handmatig door de machinist in de monitor ingevoerde data. Daarbij wordt de machine als referentiepunt gebruikt en wordt informatie uit de sensors gehaald. Het in samenwerking met Trimble ontwikkelde 25 centimeter grote touchscreen werkt net als een smartphone. De machinist kan het beeld van de machine 360 graden draaien en in- en uitzoomen. Er kunnen twee of drie weergaven tegelijk worden getoond.

Hitachi claimt een efficiëntiewinst van dertig tot vijftig procent, een gemakkelijker bediening en een grotere veiligheid. Opvallende noviteit is de ConSite Oil-sensor, die onderdeel uitmaakt van het ConSite-voertuigvolgsysteem. Deze oliesensor meet continu de kwaliteit van de motor- en hydrauliekolie. Het scheelt monstername en analyse en geeft direct de conditie weer, zodat u op tijd preventief maatregelen kunt nemen. Deze ConSite Oil-sensor wordt leverbaar op de rupsgraafmachines vanaf de ZX210-6 tot aan de zware ZX890-6.