GVG werkt aan autonoom tankconcept

Een volledig autonoom tanksysteem, geschikt voor herwinbare Eco diesel en op termijn misschien wel voor waterstof en dat overal op locatie in te zetten is. GVG Oliehandel BV presenteerde onlangs zijn visie over hoe we in de toekomst onze machines tanken, gericht op kleinverbruikers in met name de groensector.

Op de beursstand in Hardenberg toonde GVG Oliehandel BV uit Nijmegen een tanksysteem met 208 litervaten en een accupakket dat wordt gevoed door de geïntegreerde zonnepanelen. Omdat er geen stroomaansluiting nodig is, kun je de tankset dus overal op locatie of bij het bedrijf plaatsen. De bevoorrading is geautomatiseerd via een sensor die in digitale verbinding staat met GVG en met de gebruiker. Er gaat een bericht naar beide partijen zodra de minimale brandstofvoorraad is bereikt. Vervolgens levert GVG automatisch 100% herwinbare HVO diesel of misschien zelfs wel waterstof, waarvan de gebruiker een bevestiging ontvangt op zijn smartphone via een support-app.

Het tankconcept is voorzien van een OLED-scherm waarop je allerlei informatie afleest, zoals het gemiddelde verbruik per dag of per gebruiker en wanneer de volgende levering brandstof te verwachten is. Ook aan een antidiefstalsysteem is gedacht. Je krijgt alleen toegang tot het tanksysteem met een gepersonaliseerde digitale sleutel en via een GPS-tracker is de unit traceerbaar. Een Kiwi-certificering is op deze tankset niet van toepassing.

Tanken in de toekomst

GVG’s concept ‘Tanken in de Toekomst’ is vooruitkijken, hoewel een aantal van de eerdergenoemde features al in de nabije toekomst uitvoerbaar zijn, mede omdat het geheel aansluit op de Agealube Eco Diesel-tankset. Dit is een uitwisselsysteem van 208-litervaten met pompset en lekbak, waarmee je herwinbare, schone diesel op locatie tankt. Zoals wellicht bekend levert GVG Oliehandel BV met Agealube ECO Diesel een HVO dieselolie aan voor kleinverbruikers tot 208 liter drums. Daarnaast levert GVG Oliehandel BV ook de HVO variant Aspen Diesel. Aspen Diesel wordt niet in binnen dit nieuwe concept, maar in kleinverpakkingen van 5 en 25 liter aangeboden.