Grote Kubota voor Amerika

Kubota stelde voor zijn Noord-Amerikaanse dealers de M8 voor. Dit is het product van de samenwerking met Buhler Industries, de fabrikant van Versatile en eigendom van het Russische Rostselmash. De M8 is de eerste Kubota sterker dan 200 pk. Het topmodel, de M8.211 heeft 210 pk.

Daarnaast is er nog de M8.191, met een vermogen van 190 pk. De trekkers halen dit vermogen uit een 6,7 liter Cummins blok.

Voor de emissie-fase V gebruikt deze motor SCR, DOC en DPF, maar geen EGR. Bij de transmissie heeft de koper de keuze uit de Kubota KVT traploze transmissie, of een zestrap powershift van ZF, met 30 versnellingen vooruit en 15 achteruit. De ruime vierstijlen cabine wordt door Kubota zelf kantoor met uitzicht genoemd. Daarin een Kverneland Tellus terminal. Zoals bekend maakt Kverneland deel uit van de Kubota groep en de afdeling Mechtronics in Nieuw-Vennep levert regelmatig een bijdrage aan de producten van Kubota.

De wielbasis van de trekkers is 290 cm en het gewicht ruwweg 9 ton. Voor zover nu bekend komen de trekkers niet naar Europa. Kubota heeft in Noord-Amerika een sterke positie bij de kleinere trekkers, die de Amerikanen op hun erf gebruiken. Met deze samenwerking met Versatile proberen ze nu ook in het landwerk een betere positie in te nemen.