Grond In Verzet naar Malieveld

De nieuwe actiegroep Stichting Grond in verzet bereidt een grote actie voor op het Malieveld. De groep wil laten zien hoe hoog de nood is bij grondverzetbedrijven, aannemers en transporteurs. Aanvoerders Arnold Tuytel en Klaas Kooiker wil de politiek vooral laten zien dat deze bedrijven acuut zijn getroffen door de PFAS en stikstofproblematiek. “Onze bedrijven vallen stil en wij moeten mensen de WW in  sturen."

 

Het Kamerdebat van donderdag was de bekende druppel voor de bedrijven zeggen Tuytel en Kooiker. “Het hele debat ging over de landbouw, maar de Minister lijkt niet te beseffen hoe hoog de nood is bij onze bedrijven. Wij hebben mensen thuis zitten, machines en vrachtauto’s stil staan en zien het werk steeds verder opdrogen. Dat vreet aan je, als je zo je bedrijf ten gronde ziet gaan.”

Nu de boeren met hun actie veel succes lijken te hebben met hun tochten naar Den Haag, wil de actiegroep Grond In Verzet daar ook laten zien hoe hoog de nood is. “We gaan op 30 oktober naar Den Haag om duidelijk te maken dat bedrijven momenteel in grote problemen komen.”

Voor de manifestatie willen ze sprekers uitnodigen van brancheorganisaties en vertegenwoordigers uit de politiek. “Rutte moet als vertegenwoordiger van de partij die staat voor het bedrijfsleven, ons maar uitleggen hoe we verder moeten en waarom deze mensen de WW in moeten.”

Om te inventariseren hoeveel bedrijven en werknemers willen deelnemen gaat er vandaag een nieuwe facebookgroep online. Deze is te bereiken via stichting Grond In Verzet. Ook is er een Linkedin pagina en is er een groep gemaakt op Telegram, een alternatief voor Whatsapp.