Grimme pakt uit op Potato Europe

Op 4 en 5 september 2019 vindt in het Belgische Kain, in de buurt van Tournai, de Potato Europe plaats. Grimme toont ook in dit jaar weer een veelvoud aan machines. Highlight van de demonstratie is de vierrijige zelfrijdende aardappelrooier Ventor 4150. Maar verder ook de Varitron 470 en de nieuwe tweerijige bunkerroier EVO 280.

De Ventor is de eerste vierrijige rooier met het bewezen SE-principe, welke het zeven, hoogte-overbrugging alsmede loofscheiding met elkaar combineert. Het is Grimme gelukt, de werkbreedte t.o.v. de 2 rijige SE-systemen echt te verdubbelen. Naast het dubbele aantal rijen, zijn ook twee keer zoveel reinigers aan boord. Ook de vierrijige aardappelrooier VARITRON 470 komt als wielvariant in actie. Voor veel capaciteit wordt de MultiSep-reiniger i.c.m. een egelband uitgevoerd. De ringelevator is met de mazenband Optibags uitgevoerd, die nog meer reinigingseffect heeft en tegelijkertijd de aardappelen productvriendelijk transporteert.

Standaard worden alle zelfrijders alsmede de EVO-serie sinds 2017 met een telemetrie-unit uitgevoerd. Deze maakt het voor de gebruiker mogelijk, in het klantenportaal myGRIMME, onder andere de locatie van de machine live te tonen en tegelijkertijd machinegegevens zoals bijvoorbeeld gerooide hectares en dieselverbruik in te zien.

Voor het eerst wordt de tweerijige bunkerrooier EVO 280 aan het internationale publiek getoond. De EVO 280 kenmerkt zich door de hoge capaciteit van de drie grote reinigers. Deze machine heeft een achttons bunker. Standaard worden alle EVO 280 machines met een telemetrie-unit uitgevoerd, die naar wens machine- en locatieparameters aan het klantenportaal myGRIMME doorgeeft.

Via een browser kan de gebruiker de overgedragen data in myGRIMME oproepen en verwerken. Voor bezoekers, die interesse hebben in wagenrooiers, komt op de Potato Europe de drierijige GT 300 in actie. Het unieke aan de GT 300 is, dat  bij elke werkgang tot 50% meer capaciteit bereikt ten opzichte van de tweerijige wagenrooiers. Daarnaast toont Grimme ook haar inschuurtechniek en pootmachines.