Gratis Klic app scoort

De gratis Klic app van Blindguide doet het goed. Inmiddels is deze meer dan duizend keer gedownload en zijn er al 750 actieve gebruikers. Sinds vorige week is de app ook beschikbaar voor de IPhone en IPad.

 

Met de Klic app is het mogelijk om de gegevens uit een Klic melding direct beschikbaar te maken in de mobiele telefoon van de werknemer. In combinatie met de positiebepaling van de telefoon geeft dit een directe indicatie waar de kabels en leidingen in het gebied liggen en waar je je bevindt ten opzichte van deze kabels en leidingen.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om Begeleidende documenten mee te sturen naar de gebruiker. Deze kan dan ter plaatse de bijlagen controleren op eventuele eisen en voorzorgsmaatregelen.  Ook geeft de app een overzicht van de contactgegevens van de belanghebbende netbeheerders in het graafgebied.

Autocadfiles toevoegen

Blindguide is momenteel bezig met het ontwikkelen van extra tools om de app nog beter bruikbaar te maken. Zo zijn ze nu bezig met de mogelijkheid om eigen autocad files (eigen project data) aan de tekening toe te voegen.  Dit zal gaan via een online ETL-tool.  Dat soort extra’s zal dan wel betaald moeten worden, want ook Blindguide zoekt een verdienmodel.

De nu uitgebrachte versie voor de IPhone en IPad werkt alleen met de nieuwste versies van het IOS-besturingssysteem. Dit betekent dat je minimaal over een iPhone 7 of een IPad van de vierde generatie moet gebruiken.

De app voor de iPhone is te downloaden via:

https://itunes.apple.com/nl/app/blindguide-klic/id1383168293?l=en&mt=8