Giant Groundskeeper en G4500 X-tra Stage V komen

Tobroco-Giant zal op de GaLaBau-beurs in september diverse modellen tonen, waaronder een Groundskeeper-versie van de D254SW Tele en de nieuwe Stage V-G4500 X-tra. Deze machine is speciaal geconfigureerd voor gemeentelijke werkzaamheden.

De Groundskeeper versie van de D254SW TELE is ontwikkeld voor bosbouw en hoveniers. De machine is smal genoeg is om bij mensen in de tuin te komen, maar toch voldoende kracht heeft om boomstammen te kunnen vervoeren.
Standaard wordt de GROUNDSKEEPER uitgevoerd met HD aandrijving voor extra duw- en trekkracht en worden grasbanden gemonteerd. De machine is uitgevoerd met een andere joystick, zodat men de hefarm in- en uit kan schuiven met 2 drukknoppen. Daarnaast zijn er 2 extra dubbelwerkende functies voorop die elektrisch/hydraulisch bediend kunnen worden met de joystick (drukknop op joystick indrukken en dan naar links of rechts bewegen).. De werktuigen die met de GROUNDKEEPER geleverd worden bestaan vaak uit een houtklem met rotator, grondbak met bovenklem en tegelriek met bovenklem. Indien gewenst kan de machine uitgevoerd worden met een speciaal pakket, waarbij er onder andere een gereedschapskist, kettingzaag houder, voetplaat beschermer en andere zaken gemonteerd worden.
De Giant G4500 X-tra is op de Agritechnica in Stage IV-uitvoering gelanceerd. Tijdens de GaLaBau-beurs zal dus de Stage V-variant van deze 4,5-tons machine worden getoond. Deze kan door het modulaire systeem net als de huidige G4500 compleet individueel worden geconfigureerd met verschillende opties en prestatieniveaus.
Ook wordt net als op de TKD het prototype van de D332SWT X-tra op tracks getoond. Tobroco-Giant wil feedback van klanten verzamelen om de ontwikkeling van dit model af te ronden. De 23e GaLaBau vindt plaats 12 tot en met 15 september in Nürnberg.