Geslaagde klantdag Volvo Trucks in Emmeloord

Volvo Trucks Nederland timmert hard aan de weg in het bouwsegment. De Zweedse vrachtwagenfabrikant is al vijf jaar marktleider. Naast tal van innovaties voor het zwaardere en offroadsegment liggen hieraan vooral de maatwerkoplossingen die kunnen worden geboden ten grondslag. Dat was te zien op de speciale klantdag van Volvo Trucks bij SMT in Emmeloord.

“Wij zijn marktleider door maatwerk”, begint Imre Lörinc, Manager Constructie Sales bij Volvo Trucks Nederland, zijn verhaal. “Al onze modellen zijn maatwerkoplossingen en zorgen voor maximale productiviteit, veiligheid en efficiëntie, ongeacht de taak die ze moeten uitvoeren”, aldus Lörinc. Daarvoor had Volvo Trucks een groot aantal klantoplossingen naar Emmeloord gehaald om klanten te laten zien en ervaren wat Volvo’s filosofie inhoudt.

Elke oplossing is klantspecifiek en dus een voorbeeld van de vele mogelijkheden. Belangrijke factor in dit proces is dat Volvo Trucks in Beesd bij de verkoop samen met de klant en de opbouwpartners aan tafel gaat. Volvo Trucks kan daarbij direct inloggen om samen aan de hand van de exacte af-fabriek mogelijke chassisconfiguraties met de opbouwpartner en de klant maatwerkoplossingen te creëren. 

Volvo Trucks werkt hiervoor rechtstreeks samen met gerenommeerde opbouwers voor chassisaanpassingen, waarbij in dit proces de klant aan de hand van eigen wensen in dit proces eventueel nog kan bijsturen. Dit proces van vooraf exact afstemmen vergroot de bouwefficiëntie, scheelt tijd en kosten en voorkomt verrassingen achteraf.

Zelf ervaren

Op een demoterrein konden de klanten zelf met diverse Volvo trucks rijden en, voor zover nog niet bekend, kennismaken met bijvoorbeeld de bekende I-Shift-transmissie welke nu is uitgerust met kruip- en extra achteruitversnelling. Ook konden ze natuurlijk het voordeel ervaren van de Dual Clutch dubbele koppeling voor schakelen zonder krachtonderbreking en zaken als Volvo Dynamic Steering voor het opvangen van krachten in zware omstandigheden en de -robuuste G2-luchtvering achter met unieke bodemvrijheid van 300 millimeter voor rijcomfort en maximale terreinvaardigheid.

Verder heeft Volvo sinds kort ook een luchtgeveerde tientons vooras beschikbaar voor bijvoorbeeld twintig ton voorasbelasting bij een dubbele vooras. Dat geeft weer extra mogelijkheden voor trucks met bijvoorbeeld een zware kraanopbouw, zoals er ook één te zien was in Emmeloord. Naast enkele Volvo demo-FMX’en stonden en draaiden er ook een aantal klantmachines, onder meer van Vrijbloed, GJ Infra en Tuytel.