Gelimiteerd jubileummodel honderd jaar Krampe

Ter ere van het honderdjarig jubileum in november lanceert Krampe een gelimiteerde serie jubileummodellen van de bekende HP 20-halfpipe-gronddumpers en Big Body 540- en Big Body 740-kippers. Daarnaast introduceert Krampe een aantal noviteiten, waaronder een verbeterde rolband, een walking floor, een hydraulisch aangedreven as, een 50-kuubs Big Body en een grotere en lichtere KS 950-oplegger voor offroadtoepassingen.

 • krampe jubileum.jpg

  Krampe brengt in totaal honderd gelimiteerde jubileummodellen uit in deze zwarte uitvoering met veiligheidspakket.
 • krampe portret.jpg

  August en Robin Krampe geven aan dat het aandeel vrachtwageninzet stijgt en dat vooral de gemiddelde inhoud van de kippers de afgelopen jaren sterk is gestegen.
 • krampe KS 950.jpg

  Inspelend op een groeiend marktaandeel van de agro-truck introduceert Krampe deze 7,1-tons en 58-kuubs oplegger KS 950 Agro op 30,5-inch-banden.
 • krampe rollband.jpg

  De bekende Bandit-rolbodem heeft nu een langere (drie maal de baklengte) rolbodem gekregen voor het beter lossen van rollende producten.
 • krampe walking floor.jpg

  Nog een prototype is deze KS 950 met walking floor, voor voorverdichten tijdens het laden, lossen waar niet kan worden gekipt (bijvoorbeeld in hallen) of walking floor-neveninzet.
 • krampe 50 kuub.jpg

  Groter dan deze 50-kuubs Big Body 580 met zijn 9,8 meter baklengte is volgens Krampe binnen de regelgeving niet mogelijk.
 • krampe hydr as.jpg

  Krampe levert nu desgewenst een hydraulisch aangedreven as op de trekkerhydrauliek.
 • krampe halfpipe ws.jpg

  De halfpipe-KS 25 nu ook als wide-spread leverbaar op desgewenst 30.5-inch-banden
 • krampe fun.jpg

  Bij Krampe altijd aandacht voor wat verrassing en vertier. Zoals dit keer een stuntrijder die onder andere een wheelie maakte met vijf medepassagiers. Don’t try this at home.

Op een speciale persconferentie voorafgaand aan het honderdjarig jubileum in het Duitse Coesfeld onthulde Krampe de eerste exemplaren van de jubileumkippers. Het gaat om een gelimiteerde serie van 100 kippers, waarvan 50 HP 20-halfpipe-gronddumpers, 25 Big Body 540-kippers en 25 Big Body 750-kippers. Deze zijn allemaal uitgevoerd in een opvallende zwarte kleurstelling met daarbij een veiligheidspakket bestaande uit contourreflectoren, contourverlichting, ledschijnwerpers achter en een veiligheidsvest voor de chauffeur. Voor de liefhebbers is er ook een in gelimiteerde oplage gemaakt miniatuurmodel. Onder de andere noviteiten viel vooral het prototype van de KS 950-kipperoplegger met walking floor op. Krampe claimt dat met de walking floor in (gras)silage een extra verdichtend effect mogelijk is tijdens het laden. Daarnaast kan het een oplossing zijn in omstandigheden waar niet te kippen is en kan de kipper ook voor andere doeleinden breder worden ingezet. Een andere opvallende noviteit is dat de halfpipe-KS 25 nu ook als wide-spread leverbaar is op desgewenst 30.5-inch-banden. In Duitsland, waar gewicht een item is, kan dan twee ton meer worden geladen (van negen naar tien ton per as). Bovendien neemt het volume door het extra gewicht 1,2 kuub toe. Verder introduceerde Krampe als optie een hydraulisch aangedreven eerste as met de bekende Black Bruin-wielmotoren, met een maximaal koppel van 18.000 Nm bij 200 bar. Deze werkt op een loadsensingpomp met een maximum van 100 liter olie per minuut. De wielmotoren hebben twee gangen, waarbij automatisch bij 8 km/u van de eerste naar de tweede wordt overgeschakeld. Boven de 16 km/u of bij remmen schakelt deze wielaandrijving automatisch uit, als dat al niet is gedaan door de chauffeur. Krampe toonde ook een extra grote 50-kuubs Big Body 980, volgens de fabrikant het grootste wat binnen de regelgeving mogelijk is. Deze kipper heeft een baklengte van 9,80 meter. Deze is voor stabieler kippen en rijgedrag uitgerust met extra stabilisatoren. Krampe heeft zijn bekende Bandit met rolbandbodem verbeterd. De lengte van de band is nu drie keer de baklengte, zodat rollende lading beter kan worden gelost. Krampe heeft bij de nieuwe generatie zo’n 800 kilo gewicht bespaard. Naast de bekende kippers gaf Krampe nadrukkelijk aan dat het aandeel vrachtwageninzet in offroadbereik in Duitsland blijft groeien. Krampe introduceerde daarvoor de aluminium offroad-oplegkipper KS 950 als logische opvolger van de in 2014 geïntroduceerde KS 900. Deze 58-kuubs aanhanger heeft een laag eigen gewicht van 7100 kilo en is geschikt voor offroadtrucks met opleggerhoogtes van 1,25 tot 1,58 meter. Deze KS 950-oplegger kan worden uitgerust met 30,5-inch-banden. Desgewenst is een dolly leverbaar om hem ook met trekkers te kunnen transporteren.