Flinke update Cat 900-serie M-wielladers

Cat heeft de bekende 925M-, 930M- en 938M-wielladers in de klasse van dertien tot vijftien ton klasse flink geüpdatet. Denk aan beter zicht, een verbeterde cabine en hogere prestaties. Een nieuw snelkoppelsysteem is een belangrijke factor bij dat betere zicht.

De Cat-serie M-wielladers zijn nu uitgerust met Cat C7.1 EU-Stage V-motoren met verbeterde prestaties. Dat geeft volgens Cat voor de 930 M in het werk vijf procent meer boostpower en vijf procent meer opbreekkracht en laadvermogen dan de voorgaande 930 M.

Deze nieuwe SWL-wielladers hebben nu ook kenmerken gekregen van de zware Cat-wielladers. Denk aan opties als Caterpillar Production Measurement (CPM), een volledig geïntegreerd automatisch smeersysteem met weergave in de cabine, TPM-bandendrukweergave met in de cabine afleesbare actuele bandendrukken en hydraulische lastcontrolekleppen.

Het nieuwe SWL Fusion Quick Coupler-snelkoppelsysteem met zijn elektrohydraulische bediening in de cabine geeft dankzij nieuw gepositioneerde bedieningscilinders een tot 85 procent beter zicht op de bak of andere aangehangen tools. Dit samen met nieuwe ontworpen armen en bedieningscilinders. Ook zijn de hydrauliekleidingen hiervoor beter gepositioneerd. Zo zijn de leidingen voor de derde functie dicht tegen de zijkant van de hefarmen gemonteerd.

De wielladers zijn uitgerust met nieuwe, sterkere ledverlichting die is geïntegreerd in de machine. Niet alleen voor beter zicht tijdens het werken, maar ook voor extra verlichting bij het aftanken in donkere omstandigheden. In de cabine valt de nieuwe en verbeterde luchtgeveerde stoel op, desgewenst in leer uitgevoerd. Deze is standaard voorzien van een oranje veiligheidsgordel voor een betere zichtbaarheid van uitvoerders.