Fliegl lanceert achttienkuubs vaste-meststrooier

Inspelend op de vraag in de markt naar steeds grotere vaste-meststrooiers lanceert Fliegl de nieuwe ADS 160. Deze heeft een inhoud van achttien kuub en een laadvermogen van zestien ton, ook op enkele as. Fliegl bouwt in de ADS-serie al vaste-meststrooiers met inhouden van zes, negen en veertien kuub.

De nieuwe ADS 150 is voorzien van een zware BPW-as van het type 150 en een zwaardere dissel met vier ton draagvermogen. Verder is de meststrooier voorzien van twee verticale walsen in combinatie met onderaan een schotel met wegklapbare strooischoepen.

Voor het strooien van korte producten, zoals compost of kippenmest, kan optioneel een extra achterdeur worden gebruikt. Dan frezen de walsen het materiaal los en strooien de schotels het product uit. Fliegl gebruikt ook hier zijn afschuifsysteem voor het naar achter brengen van de mest in plaats van de traditionele kettingbodem.

Verder maakt Fliegl gebruik van de afneembare mestspreider, waardoor er ook bij dit nieuwe type de mogelijkheid is om een klassieke achterdeur aan te bouwen. Wat het voordeel heeft dat deze ook gebruikt kan worden als een transportvoertuig, waarmee alle landbouwproducten kunnen worden vervoerd. De wagen is dan graandicht.