Fendt presenteert Agritechnicanieuws

In een grote kolonne gingen deze week meer dan 50 tractoren uit de nieuwe 900 serie van Fendt letterlijk de wereld in. Direct tijdens de perspresentatie begon ook de uitlevering naar de dealers. Zodat deze al de komende week getest kunnen worden. Wij tonen hier de beelden van het nieuws van Fendt voor de komende Agritechnica.

 

 • DSC00277 (Klein).jpeg

  De nieuwe 900 serie bestaat voorlopig uit 5 modellen van 296 tot en met 415 pk. Met de 942 komt Fendt in de 900 serie voor het eerst in de vermogensklasse boven 400 pk. Om het vermogen maximaal te benutten is er ruimte gemaakt voor grotere banden dan in de oude serie. De maximum banddiameter is nu 2,20 meter. (750/70R44)
 • DSC00298 (Klein).jpeg

  De nieuwe serie is ook uitgerust met het Variogrip systeem waarbij de bandendruk continu kan worden aangepast aan de omstandigheden om een optimale prestatie te houden.
 • Fendt_314_Vario_1 (Klein).jpg

  In de 300 serie komt er een nieuw topmodel bij, de 314. Deze is uitgerust met het DynamicPerformance systeem waarbij het motorvermogen zo optimaal mogelijk wordt verdeeld over de verschillende functies. Is er bijvoorbeeld veel aftakasvermogen nodig, dan gaat er minder naar het hydraulisch systeem of de motorventilatie of airconditioning. Op deze manier heeft de gebruiker volgens Fendt altijd een optimale benutting van het vermogen.
 • Fendt_700_Vario_1 (Klein).jpg

  Nieuw is ook het FendtOne bedieningsconcept. Hierbij is de software voor kantoor en trekker helemaal gelijkgetrokken. Op het kantoorscherm of op een telefoon of tablet, zie je hetzelfde als op de trekker en dit moet het veel eenvoudiger maken om gegevens uit te wisselen. In de cabine zijn er nu aansluiting voor 4 schermen, waarbij deze ook gebruikt kunnen worden voor de bediening van Isobus werktuigen. Dit bedieningsconcept, inclusief nieuwe bedieningshendels komt als eerste op de 700 serie.
 • DSC00296 (Klein).jpeg

  Vanaf volgend jaar keert de Lely Lotus schudder terug. Nu in Fendt en Massey Ferguson kleuren. De schudder is niet verandert, alleen de aandrijfkoppelingen zijn aangepast en onderhoudsvrij gemaakt. Voor het overige is deze geheel op dezelfde wijze gebouwd als de vroegere Lely schudder.
 • Fendt_IDEAL_10_1 (Klein).jpg

  Bij de combines wordt de Ideal serie uitgebreid met een nieuw topmodel, de Ideal 10 met 790 pk aan boord. Uitgerust met een nieuwe Man 16,2 liter motor. Het reinigingssysteem is vernieuwd en vergroot. Bijzonder is het standaard ontbreken van een stuurwiel. De combine wordt geheel met joysticks bediend.
 • Fendt_Rogator_300_3 (Klein).jpg

  De getrokken spuiten van Fendt zijn vanaf volgend jaar ook uit te rusten met 36 meter spuitbomen. Nieuw is ook een hydropneumatisch veersysteem dat onafhankelijk per wiel werkt. Door de betere vering neemt de boomstabiliteit toe en is op de weg de belasting op de trekkerdissel lager.
 • Fendt_Tigo_XR_3 (Klein).jpg

  Op de grootste modellen van de Tigo opraapwagens is vanaf volgend jaar een TIM (tractor implement management) systeem leverbaar. Dat wil zeggen dat de sensors in de opraapwagen bepalen hoe groot de belasting is op het invoersysteem en op basis daarvan de tractorsnelheid bepalen.
 • Fendt_Slicer_FQ_2.jpg

  De frontmaaier van Fendt heeft een nieuwe ophanging gekregen. De maaier is getrokken opgehangen en kan naar alle kanten bewegen om een optimale bodemvolging te krijgen.Om een achtermaaier perfect te kunnen volgen is er een offset van 20 cm mogelijk. Zowel links als rechts.

De uittocht van de nieuwe modellen was het sluitstuk van de persbijeenkomst waar Fendt afgelopen week alle nieuwe ontwikkelingen presenteerde die op de komende Agritechnica worden getoond. Met een geheel vernieuwde 900 serie, het Fendt one programma en de nieuwe Lotus schudder. Twee jaar na de overname van Lely terug op de markt.

De grootste vernieuwing is de nieuwe 900 serie. Helemaal nieuw ontworpen, maar wel geheel in lijn met de twee jaar geleden gepresenteerde 1000 serie. Met een 9 liter MAN motor, dezelfde transmissie als in de 1000 serie en het variodrive systeem.  De nieuwe motor biedt de mogelijkheid om op de weg bij 40 km per uur het toerental terug te brengen tot 950 toeren per minuut.

Helemaal nieuw op deze tractor is de zogenaamde Fendt Life Cab. Met meer glas, een betere airco en een nieuw geluidssysteem.  Opvallend is dat deze 900 serie nog niet is uitgerust met het Fendt One systeem dat ook werd getoond. Dit is een nieuwe bedieningsconsole met meer schermen in de cabine. De verklaring is eenvoudig. Dit systeem is net klaar en zal de komende maanden pas worden geïntroduceerd op de 700 serie en de nieuwe 314.  Bij het fabricage klaar maken van de 900 serie was het systeem nog niet voldoende uitgerijpt en dus zit hier nog dezelfde console als op de 1000 serie. Pas als het systeem zich bewezen heeft op de 700 serie en de kinderziekten eruit zijn, zal ook de 900 worden omgezet. Maar dat gaat zeker nog een jaar duren was de verwachting bij Fendt.

Op de foto’s de belangrijkste nieuwe machines die Fendt op de komende Agritechnica zal tonen.