Faresin bewaart het geheim achter de batterij voor Bauma

Faresin ontwikkelde in eigen beheer een volledig elektrische verreiker. Zowel op de Eima als de Sima was het prototype al te bewonderen, maar de geheimen achter de technologie worden pas op de Bauma onthuld. Die vindt plaats van 8 tot en met 14 april. Dan moet ook blijken of de lange periode van geheim houden beloond wordt of dat de technologie er toch een is die weinig nieuws oplevert. 

  • faresin electr.JPG

    Op de Eima en de Sima was het prototype al te zien, maar de lancering vindt op de Bauma plaats

Op de Sima werd al wel weer een klein tipje van de sluier opgelicht. Zo liet het Italiaanse Faresin weten dat de verreiker voorzien wordt van een optie om hem snel te kunnen opladen. Ook bevindt zich in de verreiker een hoofdbatterij van 80 volt. Wat voor verrassingen er nog meer te voorschijn komen blijft afwachten. Voor de ontwikkeling werd in elk geval geen gebruik gemaakt van de hulp van heftruckspecialisten.

Al wel bekend is dat voor de bouw van verreiker gebruik werd gemaakt op het chassis van de 6.26 verreiker. De machine krijgt een maximum snelheid van 15 kilometer per uur en een hefcapaciteit van 2.600 kilo.

Ook geldt hier dat zoals alle elektrisch materieel de aanschafprijs een stuk hoger wordt dan die van de dieselvariant. Hierbij moet gedacht worden aan een meerprijs van vijfentwintig tot dertig procent. Daar staat dan tegenover dat de machine veel stiller is en geen emissie uitstoot heeft.