Europa’s grootste QR-code symbolische start campagne ‘Mooi Vak Man!’

Met het scannen van de grootste QR-code van Europa (4.000 m²) werd de campagne Mooi Vak Man! gestart. De campagne laat zien dat de cumelasector een sector is waarin mensen trots zijn op hun vak. De uitdaging van de campagne Mooi Vak Man! is, naast het behoud van die trots, ervoor te zorgen dat mensen tot hun pensioen met plezier in de cumelasector blijven werken.

Campagne Mooi Vak Man!
Met de campagne Mooi Vak Man! wil de cumelasector werken aan weerbare medewerkers die sociaal vaardig zijn en voorbereid op de toekomst. Alle informatie over de campagne is vanaf vrijdag 28 juni te vinden op www.mooivakman.nl.  Een website vol verhalen, tips en weetjes om gezond en met plezier te blijven werken. De informatie wordt regelmatig vernieuwd en aangevuld met goede voorbeelden, suggesties en al wat kan bijdragen aan de realisatie van de doelstelling.
 
Aanleiding
Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat de cumelasector zich kenmerkt door een ‘no-nonsense’ cultuur en dat de werkgevers en werknemers zich daar over het algemeen goed bij voelen. Maar verbeteringen zijn mogelijk. Onder andere door in communicatie, tussen werkgever en werknemer, hun wederzijdse belangen en doelen te bespreken.
 
Realisatie QR-code
De QR-code is door enthousiaste leerlingen en trainers aangelegd op het terrein van opleidingscentrum IPC Groene Ruimte in Arnhem. Voor de leerlingen met specialisatie cultuurtechniek was het nauwkeurige graafwerk onderdeel van de opleiding Groen, Grond en Infra.
 
Initiatiefnemers
De sociale partners CUMELA Nederland, FNV Bondgenoten, Vakvereniging HZC en CNV Vakmensen zijn de initiatiefnemers voor deze campagne die tot stand gekomen is met financiële ondersteuning van het Fonds Colland Arbeidsmarkt. www.mooivakman.nl