Eigen VSG Drive op Vervaet Hydro Trike

De echte binnenkomer van Vervaet voor het volgende seizoen is de nieuwe, zelf ontwikkelde, traploze transmissie, de VSG Drive. Na twee jaar testen in het veld wordt deze standaard op de nieuwe Hydro Trikes. Voor het productiejaar 2020 komt in zowel de Hydro Trike als in de Hydro Trike XL de nieuwe DAF MX390 Euro 6-motor met 390 kW (530 pk).

De nieuwe transmissie is een traploos automatisch schakelende bak met twee hydromotoren. Het voorwiel wordt nog steeds traploos hydraulisch aangedreven. Na gedegen onderzoek zag Vervaet alleen op deze manier een mogelijkheid om de machine gegarandeerd vanaf stilstand optimale kracht op alle drie de wielen tegelijk te geven. Een combinatie van puur mechanisch met puur hydraulisch bleek in het verleden volgens Vervaet meermaals onvoldoende te werken in het veld. Daarnaast wil Vervaet zijn lage kostprijs en duurzaamheid kunnen blijven garanderen.

De VSG Drive maakt het mogelijk om met slechts 1200 motortoeren een snelheid van 40 km/u op de weg te bereiken. De nieuwe DAF-motor geeft een verlaagde uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden en voldoet daarmee weer aan de nieuwste normen. Belangrijker nog is dat het maximale koppel beschikbaar is bij een lager toerental. Dit heeft een brandstofbesparing tot wel tien procent als gevolg ten opzichte van de huidige motorisering. De combinatie van de nieuwe motor en de VSG Drive geeft volgens Vervaet in recente tests overtuigende resultaten op krachtmetingen en brandstofbesparing.