Eerste Praktijkdag bestrijding Aziatische duizendknoop

Wat is de beste methode om Aziatische duizendknoop in groene ruimtes te beheersen en te bestrijden? Diverse partijen sloegen de handen in elkaar om daar op 9 mei een antwoord op te kunnen geven. Dan vindt de eerste Praktijkdag bestrijding Aziatische duizendknoop plaats. Op die dag wordt gezocht naar de meest effectieve manier van bestrijden en beheersen.  

  • duizendknoop.jpg

    Eerste nationale Praktijkdag bestrijding Aziatische duizendknopen

"Er is veel aandacht voor de bestrijding of beheersing van duizendknoop in de groene ruimte", aldus Natuur en Ruimte invasieve exoten BV. Samen met de stichting Probos en de Renkumse duizendknoopbrigade de organisator van de praktijkdag. Die is nodig want door alle aandacht voor de duizendknoop constateren ze een groeiende diversiteit aan bestrijdingsmethoden. "Vooral op het gebied van niet-chemische bestrijding."

Welke methode is het beste?

Als gevolg van deze ontwikkeling is het voor degene die te maken hebben met de bestrijding van de invasieve exoot steeds lastiger om te bepalen welke methode het meest effectief is. "Dit vanuit kosteneffectiviteit en impact op de omgeving." Met de praktijkdag hopen de organisaties antwoord te geven op de vraag welke techniek het beste in welke situatie toegepast kan worden. Frezen, schapen, machinaal ontwortelen en injectie met heet water komen allemaal voorbij. 

Naast de bestrijding is er ook aandacht om verspreiding tegen te gaan. "Er wordt getoond op welke wijze verspreiding van plantmateriaal als gevolg van de behandeling kan worden voorkomen en hoe de snelheid van verspreiden gemeten kan worden." Aanmelden kan via www.natuurenruimte.com