Eerste Kobelco SK75SR-7 naar Overvest

Met het in gebruik nemen van de Kobelco SK75SR-7 heeft loonbedrijf Overvest een primeur te pakken. Het is namelijk de eerste rupsgraafmachine van dit type in Nederland. De machine heeft meer vermogen en een hogere werksnelheid. Ook voldoet hij aan de nieuwste Stage V- emissienorm. Een ander opvallende onderdeel is de cabine.  

 • kobelco 2.jpg

  Eerste Kobelco SK75SR-7 bij Overvest in gebruik genomen.
 • kobelco 1.jpg

  De rupsgraafmachine kreeg een extra contragewicht, een draaikantelstuk, centrale smering en gereedschapskist.
 • kobelco 4.jpg

  De machine voldoet aan de Stage V-emissienorm
 • kobelco 3.jpg

  Het motorvermogen is met 23 procent verhoogd

Als eerste in Nederland heeft Overvest de compleet vernieuwde SK75SR-7 in gebruik genomen. Het is een rupsgraafmachine die op veel fronten volgens Kobelco een grote verbetering is ten opzichte van de voorgaande modellen. Zo is de hefsnelheid van een beladen giek met meer dan een derde verhoogd en dat geldt ook voor de graafsnelheid. Die kon met 37 procent verbeterd worden. Om het plaatje compleet te maken is het motorvermogen met 23 procent verhoogd en de cyclustijd kon met 15 procent verbeterd worden. "Superieure prestaties", zo luidt de omschrijving. Uiteraard voldoet de machine aan de Stage V-emissienorm.

Multifunctionele draaiknop

De verbeteringen gingen niet aan de cabine voorbij. Zo is de cabine voorzien van een nieuw interieur. Wat dan het meest in het oog springt is de grote kleurenmonitor, waarop het Nederlandstalige menu te bedienen is. Iets anders wat ook de aandacht trekt is de multifunctionele draaiknop. Deze biedt meerdere functies om de bediening te vereenvoudigen. De schakelaars en knoppen zijn voorzien van led-achtergrondverlichting. Om het af te maken is de stoel voorzien van verbeterde luchtvering.

Voor Overvest werd de machine door de Kemp Groep uitgerust met extra contragewicht, een draaikantelstuk, centrale smering en een gereedschapskist op de onderwagen.