Eerste gele balen gewikkeld

Gele balen zullen dit jaar een opvallende verschijning zijn in het landschap. Een nieuwe kleur die laat zien dat de gebruiker KiKa steunt. Per rol folie gaat er 9 euro naar dit fonds dat onderzoek naar kinderkanker steunt. De eerste balen werden deze week gemaakt.

De actie is opgezet door Visscher Holland dat twee jaar geleden opzien baarde met roze balen. De extra opbrengst daarvan was destijds voor de bestrijding van borstkanker. Dit jaar komen ze met gele folie waarvan een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan Kika. Per rol dragen zowel producent Trioplast, als leverancier VisscherHolland en de afnemer 3 euro af aan de organisatie.  

De gele wikkelfolie van Trioplast is speciaal voor deze actie ontwikkeld. De folie is gelijk aan de Trioplus. Een rol Trioplus 1900 geel heeft 1900 meter folie met een breedte van 75 cm.  De rol is wat langer dan de huidige standaard. De rol past echter op iedere machine en is geschikt voor alle soorten balen. De instellingen hoeven daarbij niet aangepast te worden om een zelfde aantal lagen folie om de baal te krijgen.

550 kinderen

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Kika wil dat verhogen naar 95%. KiKa werft daarvoor fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

De eerste gebruiker van de gele folie is Oosterhuis uit Nijeveen. Hij moest afgelopen week een aantal balen maken op het bedrijf van maatschap Dijkveld Stol in Rutten. Dit bedrijf laat regelmatig balen maken van verschillende graspartijen als droogstandsrantsoen. Voor Oosterhuis een mooie gelegenheid om deze primeur binnen te halen.

Zie dit filmpje: eerste-gele-wikkelfolie-in-nederland/

Bedrijven die ook willen meedoen aan de actie kunnen zich melden bij VisscherHolland of hun vertegenwoordiger.