Eerste Fliegl-schotelstrooiers

Sinds de overname van Brochard door Fliegl in juli 2019 is het aanpassingsproces in volle gang. Fliegl is bezig om de specifieke voertuigcomponenten toe te voegen aan het bestaande programma. Een voertuig dat in de toekomst onder de naam Fliegl zal worden gebouwd, is onder meer deze nieuwe Muck Control-schotelstrooier.

De nieuwe Fliegl Muck Control is leverbaar in enkelasuitvoering als 12- en 14-kuubs, in tandemasuitvoering als 22- en 25-kuubs en in tridem-uitvoering als 32-kuubs. De strooiers zijn uitgevoerd met een hydraulisch geveerde dissel. Verder zijn ze voorzien van dubbele 50-tons bodemkettingen met een hydropneumatische bodemkettingspanner met een stikstofbol. Er is een mechanische of elektrisch geregelde doseerregeling van de bodemketting. De doseerklep achter heeft goed weggewerkte buiten liggende cilinders.

De strooiunit is uitgerust met twee horizontaal gemonteerde strooiwalsen met een diameter van 77 centimeter met uitwisselbare messen in combinatie met een hydraulische achterklep met instelbare valhoek op de strooischijven. De Variosplash-strooischotels bestaan uit twee strooischotels met een diameter van 110 centimeter met elk zes instelbare strooischoepen. De strooihoek is mechanisch of naar wens hydraulisch verstelbaar . De strooier heeft een zware aandrijflijn met nokkenkoppelingbeveiliging en vrijloop. Er is een speciale tussenbak tussen de aparte aandrijving van de strooiwalsen en de strooitafel.

De werkbreedte is afhankelijk van het te verstrooien product maximaal dertig meter. Deze schotelstrooiers kunnen af-fabriek worden geleverd met variabele afgifteregeling en weging. Deze strooiers zijn ook geschikt om fijne producten en kleine hoeveelheden zoals bijvoorbeeld kalk te strooien.