Duport toont Impress-persen en Big Foot

Twee grote aandachtrekkers op de Duport Open Dagen dit weekeinde zijn de 16.000 liter Bigfoot-tank en de Pöttinger Impress-persenlijn. Volgend jaar gaat Duport daarmee vol aan de bak. We keken vooraf even rond.

 • impress.JPG

  Aan het systeem van de Impress met de opvallende boveninvoer en daardoor goed bereikbare messen is niets gewijzigd.
 • big foot.JPG

  De eerste Big Foot is op klantwens voor Gebr. Westera in Zalk gebouwd. Bij de bemesters geen grote veranderingen en geen nieuws voor sleepslangend Nederland.
 • liquiliser.JPG

  De Liquiliser doet het goed. Duport bouwt er nu zo’n dertig, die vooral richting het Oostblok gaan. Dit is een twaalf meter uitvoering. Duport levert er ook vijftien meter uitvoeringen.
 • lintrac.JPG

  Duport heeft inmiddels een aantal Lintrac-systeemtrekkers draaien. Het bedrijf ziet het echt als een nichemarkt. Hier het kleinste model, de 75 kW (102 pk) Lintrac 90. De grotere 83 kW (113 pk) Lintrac 110 is meer gevraagd, omdat die op de grotere 540/65R38-banden staat.
 • aerosem.JPG

  Ook een item, deze Pöttinger Aerosem 3002 AT-precisiezaaier, waarmee je tegelijk maïs en ondergewas (gras) kunt zaaien.
 • cardev.JPG

  Duport scoort al jaren met Panolin, zeker nu Staatsbosbeheer biologisch afbreekbare olie eist. Op de open dagen geeft het bedrijf een korting van ruim dertig procent op dit Cardev-filtersysteem om deze olie te reinigen.
 • maaiers.JPG

  Bij de maaiers weinig veranderingen, maar intussen claimt Pöttinger wel wereldmarkleider te zijn.
 • opraapwagen.JPG

  Hetzelfde geldt voor de opraapwagens. Eerst de nieuwe fabriek klaar en dan zullen er vast weer vernieuwingen komen.
 • welkom duport.jpg

  Vrijdag 30 november en zaterdag 1 december bent u welkom bij de Duport Open Dagen in Dedemsvaart.

Twee jaar heeft Duport in Nederland met een paar Impress-persen succesvol proefgedraaid. Aan het systeem met de opvallende boveninvoer en daardoor goed bereikbare messen is niets gewijzigd. Het gaat om detailverbeteringen die nu worden doorgevoerd. Pöttinger gaat voor het komende seizoen vol los met de Impress-persen en doet dat vanuit een nieuwe fabriek, waar voortaan ook de opraapwagens zullen worden gebouwd. Pöttinger levert de Impress met vaste en variabele kamer. Beide zijn ook leverbaar als perswikkelcombinatie. De vastekamerpers Impress 125 Pro heeft een 2,30 meter pick-up in combinatie met 32 snijmessen (snijbreedte 36 millimeter). De variabele pers Impress Pro is leverbaar als 155V- en 185V-uitvoering, waarbij het getal de baaldiameter in centimeters aangeeft. Beide persen hebben dezelfde invoer. De Bigfoot 16.000 op zijn 900/70R38-banden met 80 centimeter uitschuifbare as was op klantwens gebouwd. Het moeilijke zat hem vooral in de gestuurde achterste as met 32 graden uitslag, waarbij de combinatie met bemester ook nog in balans moest blijven. Dat is gelukt door de bemester extreem kort op de tank te hangen. Voor het afzetten is daarvoor in een afzetbok en snelkoppelingen voorzien. Verder heeft Duport door efficiënt en hoogwaardig staalgebruik het gewicht weten te beperken tot net onder de twaalf ton. Inmiddels is er meer belangstelling voor deze variant en zijn er al wat verkocht. Bovendien is er vraag naar een achttienkuubs variant, omdat deze beter aansluit op de aanvoer.