Draaikantelstuk tot 33 ton

Engcon toont op de Intermat de tweede generatie van de zware draaikantelstukken. De nieuwe versie is geschikt voor machines tot 33 ton, is voorbereid op volledig automatische koppeling inclusief hydrauliek en heeft een automatische koppelbeveiliging.

  • Engcon EC233.JPG

    Het nieuwe draaikantelstuk is geschikt voor machines tot 33 ton.

Met de lancering van de tweede generatie zware draaikantelstukken heeft Engcon de hele range vernieuwd. De EC233 vervangt daarbij de huidige EC30. De nieuwe serie heeft een gegoten frame waarmee deze geschikt is voor machines tot 33 ton. De bak kan kantelen tot een hoek van 45 graden, er is een centraal smeersysteem en verzwaarde bussen om onderhoudskosten te verlagen.

Standaard is het stuk ook voorbereid op het gebruik van het ePS besturingssysteem van Engcon. Deze maakt automatisch sturing van de bak mogelijk vanaf de machinesoftware. Hiermee wordt het mogelijk volautomatisch een 3D profiel af te werken.

Het bijbehorende Engcon snelwisselsysteem is standaard voorbereid op gebruik van het Engcon EC Oil automatisch koppelsysteem. Bij gebruik van het Engcon snelwisselsysteem, waarbij overigens ook gekozen kan worden voor elk andere beschikbare snelwissel, is Q-safe standaard. Dit is een eigen ontwikkelde beveiliging voor het onbedoeld loskoppelen van de bakbeveiliging. Bij Engcon kan dit alleen als de bak op de grond staat en er een duidelijke tegendruk is in het systeem.

De Intermat is van 23 tot en mat 28 april in Parijs.  Lezers van Grondig kunnen een gratis toegangsbadge bestellen via:

https://badge.intermatconstruction.com/en/home.htm?codePromo=GRONMAIL