Doosan wijzigt werkgebieden importeurs in Nederland

Doosan Infracore Europe kondigt voor Nederland een wijziging van de werkgebieden van de importeurs Anema Arum en Staad Groep aan, die sinds 1 januari 2020 van kracht is. Feitelijk krijgt Anema de provincies Flevoland en Overijssel erbij.

Op de Infra-relatiedagen in Hardenberg was op de stand van Doosan de verandering duidelijk te zien. Op de stand van Anema stond nadrukkelijk een graafmachine met een sticker met het opschrift Nijland Service. Nijland was in december nog aangekondigd als de nieuwe dealer voor Staad, maar dat is door Doosan met de herindeling dus gewijzigd.

Nijland Service in Bentelo valt onder het gebied van Anema Arum en zal dus als zodanig samen met Anema optrekken. Anema Arum en Staad Groep zijn beide importeurs binnen Nederland en verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van rups-, wiel- en minigraafmachines, wielladers en knikdumpers van Doosan.

De Staad Groep, gevestigd in Veghel, blijft verantwoordelijk voor de provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daarmee is Nederland nu letterlijk evenredig verdeeld onder de twee importeurs. Doosan verwacht dat met deze nieuwe verdeling de organisaties beter en krachtiger op de Nederlandse markt gaan opereren.