Connected Magnum met 435 pk

In de wedloop om de meest digitale wieltrekker heeft Case een grote stap vooruitgezet. Op de komende Agritechnica presenteren zij de Magnum 400 AFS connect. Goed voor een constant maximum vermogen van 435 pk met een volledige integratie van de trekker software en de cloudomgeving.

 

 • Magnum 1.jpg

  De nieuwe Magnum heeft een constant motorvermogen van 435 pk.
 • magnum 2.jpg

  Uiteraard is deze nieuwe serie ook op een rupsonderstel leverbaar. Dan toegelaten op de weg voor een maximale belasting van 24,5 ton.
 • magnum_cab.jpg

  In het midden de afbeelding van de nieuwe toegangssleutel.
 • magnum_cab 2.jpg

  In de cabine is er nu een 12 inch monitor.

De Magnum 400 is uiteraard uitgerust met een Stage V FPT motor in dat geval een 6 cilinder met een inhoud van 8,7 liter. Dat betekent voldoen aan de normen zonder uitlaatfilter en hergebruik van uitlaatgassen. Om het vermogen over te brengen op de wielen is er een nieuwe 21/5 powerdrive transmissie. De trekker heeft een maximumsnelheid van 50 km/h bij een toerental van 1800.

Het hefvermogen van deze gigant is 11,7 ton aan de achterzijde en nog 4,1 ton op de fronthef.  Wanneer deze op rupsen staat, wat ook mogelijk is, dan is er een toelating op de weg voor de hele combinatie van 24,5 ton. Helemaal vol hangen kan dus nog steeds niet.

AFS connect

Bijzonder aan dit nieuwe model is dat deze helemaal is ontworpen rond het AFS connect systeem van Case. Dat betekent dat er altijd tweezijdige gegevensuitwisseling mogelijk is tussen de trekker en de My Case beheeromgeving. Dit is het cloudplatform waar de eigenaar zijn trekker van minuut tot minuut kan volgen. Niet alleen de plaats, maar ook alle andere gegevens zoals motortoerental, snelheid en instellingen. Dit geeft de mogelijkheid om op elk moment ook samen met de chauffeur te kijken naar de beste instelling. Bij aankoop krijg je in elk geval drie jaar gratis toegang tot het systeem.

Nieuwe monitor

In de trekker zit de nieuwe AFS 1200 monitor een scherm van 12 inch groot. Het nieuwe scherm wordt gecombineerd met een geheel vernieuwde armleuning met een tweetal draaidrukknoppen voor de bediening van de functies. Met een hand op de knop kan de chauffeur door het menu navigeren waarna met een druk op de knop het gekozen onderwerp kan worden ingesteld.

Bijzonder zijn de schakelaars voor bijvoorbeeld de hydrauliek. Deze hebben in de schakelaar een ledlampje wat dezelfde kleur aanneemt als de hydrauliekaansluiting die deze bediend. Een slim systeem dat Case ook gepatenteerd heeft. Op de multihendel zitten daarnaast nog 11 knoppen waarop meer dan 100 functies vrij in te stellen zijn. Wel is er een onderverdeling in drie groepen die elk weer een eigen kleur hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld oranje knoppen voor de bediening van de transmissie.

Echte sleutel

Een laatste noviteit is de introductie van een echte sleutel, vergelijkbaar met de huidige autosleutels met een afstandsbediening voor openen en afsluiten. Daarbij is er ook een beveiliging dat de trekker alleen vooruit te krijgen is als de sleutel in de buurt is. Starten zonder sleutel kan natuurlijk wel als je wilt, maar na enkele seconden zal de trekker dan weer uitgaan.  Dit is overigens een optie die ook voor de andere Magnums beschikbaar komt. Net als de andere kenmerken van deze AFS connect. Het is alleen nog even geduld hebben.