Compact Rent BV investeert in 56 Caterpillar-machines

Compact Rent uit Beneden-Leeuwen (www.compactrent.nl) verjongt zijn verhuurvloot met 56 Caterpillar-machines, die de komende maanden worden uitgeleverd. Het gaat om rupsgraafmachines van één tot twintig ton, mobiele graafmachines van veertien ton en wielladers van zesenhalf en dertien ton. Compact Rent ziet een toenemende vraag naar airco, ook al maakt dit de machine duurder, en speelt daarop in door de meerderheid hiermee uit te voeren.

Onder de 41 minigravers bevindt zich de allereerste Caterpillar NextGen 301.7 Canopy in Nederland. Deze minigraver is uitgevoerd met verschillende nieuwe functies, zoals joystickbesturing, een lcd-display waarop alle besturingseigenschappen kunnen worden aangepast en een kantelbare cabine voor gemakkelijk onderhoud en reparatie.

De 1,8-tons 301.7D-minigravers met de uitschuifbare onderwagen hebben een cabine waarbij de voorruit in één stuk kan worden weggeklapt. De 2,8-tons 302.7D-minigravers kunnen op een tweeassige aanhangwagen worden vervoerd. Alle mini- en midigravers zijn uitgevoerd met twee extra functies, zodat alle uitrustingsstukken die Compact Rent verhuurt kunnen worden gebruikt.

In principe vernieuwt Compact Rent de machines tot acht ton binnen drie jaar en grotere machines binnen zes jaar. Na deze levering bestaat de verhuurvloot van het bedrijf uit 355 machines.