Case IH presenteert de Versum

Een van de grote primeurs op de Sima is de Case IH Versum. Het betreft hier en compleet nieuwe serie die tussen de Luxxum en de Maxxum in komt te staan. De wielbasis van de Versum is iets groter dan de Luxxum en de Versum heeft de luxere cabine, vergelijkbaar aan de Maxxum. In totaal gaat de serie vier modellen aanbieden, de 100, 110, 120 en 130 met dito vermogen in pk’s.

 

 • case versum 2.JPG

  De Case IH Versum CVXDrive werd onthuld op de Sima. De voorkant is zo ontworpen dat er relatief makkelijk een frontlader op gezet kan worden.
 • case versum.JPG

  Het is een compacte trekker waar volgens Case alles inzit wat in een grote trekker ook zit en dat was een uitdaging. De serie trekker komt met modellen met vermogens van 100 tot 540 pk. De trekker komt qua technische specificaties tussen de Luxxum en Maxxum in te staan.
 • case IH versum 3.JPG

  Case claimt dat de cabine van deze nieuwe serie de grootste is in de 100 pk klasse. Het ontwerp van de cabine is erop gericht om voor zoveel mogelijk zicht te zorgen.
 • case 5 binnenkant.JPG

  De trekker is voorzien van een mix van mechanische en elektronische bediening. Ook is er een ergonomische multicontroller armsteun. De trekker werkt met Isobus III en is voorzien van een motor die een stage V certificaat ontvangen heeft,

De in Italië gebouwde trekkers zijn voorzien van een 4 cilinder, 4,5 liter, stage V FPT motor en CVXDrive traploze transmissie.Hij is compact gebouwd, wat een binnenwerkse draaistraal geeft van 4,5 meter.

De uitdaging bij het ontwerp van deze trekkerserie was dan ook alles wat al in de grotere broer zit terug te brengen tot een kleiner formaat. Iets wat uiteindelijk gelukt is. Het resulteert in een kleinere, efficiënte trekker.  

Active Hold Control

Iets wat helpt om brandstof te besparen en tegelijk helpt om de levensduur van de remmen te verlengen is de mogelijkheid van remmen door de motor. De motor kent een eigen systeem van remmen, naast de gewone remmen. Dit wordt nog eens aangevuld met de Active Hold Control, welke er bijvoorbeeld voor zorgt dat wanneer de trekker op een heuvel tot stilstand gebracht wordt hij blijft staan zonder gebruik te maken van de remmen. Dit kan omdat de hydrostatische motor de input snelheid van het motorblok teniet doet.    

Ten slotte is de hefkracht opgegeven voor 5.600 kilo heffen en is de trekker standaard voorbereid op een snelkoppeling voor een voorlader. Er is joystickbediening voor de voorlader. De voorlader kan 2.300 kilo tillen. Er kunnen achter maximaal 175 cm hoge banden onder. Bijvoorbeeld 650/60 R 38’ers. Om het plaatje compleet te maken werkt de trekker met Isobus III. De trekker kan nu besteld worden en zal vanaf april geleverd worden.