Case Certified Used-programma van start

Na de officiële aankondiging van het Case Certified Used-programma op de Bauma zijn de Case CE-dealers getraind en voorbereid op het uitvoeren van dit uitgebreide rebuild-programma. Deze 2050 M-bulldozer is de eerste machine die volgens dit programma is opgeknapt.

Het Case Certified Used-programma omvat een nauw omschreven protocol, waarbij de machines op meer dan 120 verschillende punten moeten worden gecontroleerd en goedgekeurd. Om de kwaliteit te waarborgen, moeten onderdelen die niet voldoen worden vervangen door originele Case-onderdelen. Volgens CEO LDH Plant Michael Ward is dit nodig om de Certified Used-machines tussen de nieuwe en traditionele inruil te kunnen plaatsen.

Deze Case 2050 M is de eerste die is opgeknapt en zal via de Case Used Equipment-website worden aangeboden en later ook op de Mascus-website. Er worden wel eisen gesteld aan de Case-machines om in aanmerking te komen voor het Case Certified Used-programma. Ze mogen maximaal vier jaar oud zijn met maximaal 3000 draaiuren voor compacte machines en 6000 voor heavy duty-machines. Ward geeft aan dat er binnenkort meer machines zullen volgen.