Case CE toont in Las Vegas Stage IV final oplossingen

Case CE heeft op de Conexpo al hun nieuwe Tier IV Final machines gepresenteerd. Zoals verwacht zet Case sterk in op de FPT “SCR only” oplossing. Samen met machineverbeteringen rept Case CE over mogelijke brandstofbesparingen van 5-10% ten opzichte van Tier IVi (bij ons Stage IIIB)  oplossingen. Deze machines kunnen we eind van dit jaar en begin volgend jaar in Europa verwachten.

In western stijl met countryzanger Kip Moore als aandachttrekkers presenteerde Case CE de Stage IV final (bij ons Stage IV final) noviteiten.  De CX350 D rupsgraafmachine in Tier  IV final uitvoering is uitgerust met  een 268 pk FPT motor dat met gekoelde uitlaatgasregeneratie in combinatie met een DOC katalysator en een SCR unit (Ad Blue) de emissie-eisen haalt. Tezamen met verbeterde hydrauliek en doorontwikkeld management claimt Case meer graaf- en hefkracht en tot 10% brandstofbesparing. Dit model wordt  volgend jaar in Europa geïntroduceerd.  Case CE toonde ook een CX80 midigraafmachine in Tier IV final uitvoering. Hier claimt Case brandstofbesparingen tot 5%.
Bij de wielladers ging het om de nieuwe 921F in Tier IV Final uitvoering. Met uiteraard dezelfde FPT techniek onder de kap. De 921F is een 20 tons machine met een laadvermogen van 7,2 ton. Mede dankzij de ProShift transmissie claimt Case ook hier tot 10% brandstofbesparing ten opzichte van de voorganger.  Case CE toonde ook een prototype van de 321F compacte wiellader in Stage IV final uitvoering. Deze krijgt niet alleen een Stage IV final FPT motor, maar de machine heeft ook een grotere cabine gekregen met vernieuwd interieur en de machine is op diverse punten doorontwikkeld. De nieuwe 321F wordt eind dit jaar in Europa verwacht. De Case 921F zal in 2015 bij ons komen.