Bollenroof

De criminelen die het voorzien hebben op GPS-systemen lijken een nieuw werkgebied gekozen te hebben. Deze week kwamen er bij CUMELA Verzekeringen meldingen van diefstal van GPS-bollen en -schermen uit Groningen.

De eerste keer dat er op meerdere plaatsen GPS-systemen werden gestolen was begin september. Toen waarschuwde de politie eenheid Zeeland West-Brabant, dat er een bende actief leek te zijn die het gemunt had op de GPS-systemen van tractoren. Deze week kwamen er bij CUMELA Verzekeringen plotseling een aantal meldingen van diefstal van John Deere systemen uit Groningen. In elk geval bij twee bedrijven zijn meerdere van de meer geavanceerde systemen ontvreemd. Dit gebeurde terwijl de machines op het erf of zelfs in de schuur gestald waren.

CUMELA Verzekeringen waarschuwt bezitters van deze GPS-systemen om voorzorgsmaatregelen te nemen.  Daarvoor heeft ze een aantal tips opgesteld.

Preventie tips

·         Haal systemen na gebruik van het materieel en berg ze veilig op. Indien dit niet mogelijk is, stal het materieel in een afgesloten ruimte.

·         Maak gebruik van eventuele beveiligingsmogelijkheden op locatie, zoals bouwplaats bewaking.

·         GPS-systemen zijn niet in alle gevallen meeverzekerd; informeer daarnaar of meld ze aan bij uw verzekeraar.

·         Wees alert. Meld verdachte situaties bij de politie.

 

Meer informatie? Neem contact op met CUMELA Verzekeringen, verzekeringen@cumela.nl of bel 033 – 247 49 71