Bijzondere Scania Special Edition V8

Scania viert dit jaar het vijftigjarig jubileum van zijn legendarische V8-motor. Eind jaren zestig had niemand kunnen vermoeden wat de introductie van de V8 teweeg zou brengen. Inmiddels heeft Scania’s V8 een brede schare trouwe gebruikers. Om dit jubileumjaar extra te markeren, heeft Scania Nederland een heel bijzondere Special Edition V8 uitgebracht, die qua luxe en uitstraling weinig te wensen overlaat.

De Special Edition V8 beschikt over een V8-motor met naar keuze 426, 478 of 537 kW (580, 650 of 730 pk) in combinatie met een Opticruise-versnellingsbak. Hij is er in als 4x2-, 6x2- of 6x4-trekker en beschikt over een S-cabine in hoge uitvoering. De truck heeft verder een luchtgeveerde negentons vooras en de 4x2 een luchtgeveerde dertientons achteras. Voor de 6x2 en 6x4 is er een luchtgeveerd negentientons asstel (7,5 plus 11,5 ton).

50 jaar V8

Bij het exterieur kan gekozen worden uit de kleuren Ruby Red of Pure Black metallic. Verder is de V8-grille uitgevoerd in Black Brilliant en Ebony Black en een zwart contrastpaneel met roestvrijstalen sierstrip. De truck is voorzien van een Exterieur-pakket met sideskirts, koplampomlijsting, buitenspiegels, tanks, chassis en naven die zijn uitgevoerd in Ebony Black. Ook heeft het jubileummodel exclusieve goudkleurige ‘50 jaar V8’-striping op cabinedak, cabinewanden, portieren, achterwand en sideskirts, ‘50 jaar V8’-instapverlichting, ledkoplampen en verstralers in cabinedak en grille, bochtverlichting en aluminium Alcoa DuraBright-wielen.

Bij het interieur gaat het om een luchtgeveerde premium-chauffeursstoel en een draaibare premium-bijrijdersstoel in zwart leer met rode stiksels en V8-logo, vloermatten, motortunnelmat en portierbekleding in zwart leer met rode stiksels en V8-logo, een leren stuurwiel met rode stiksels en stuurwielbediening, rode V8-achtergrondverlichting gecombineerd met sfeervolle binnenverlichting, exclusieve goudkleurige ‘50 jaar V8’-deurpaneeltjes onderaan het portier, een softtouch-dashboard in zwart en Dark Sand met rode sierlijsten, een magnetron en een 7-inch infotainmentsysteem met DAB+, navigatie, Bluetooth en vier 20W-luidsprekers met dubbele spoel.

King of the Road-cabineuitrustingsniveau

Naar keuze kan er een dubbel of enkel bed in combinatie met een kastenwand tegen de achterwand worden gemonteerd. Verder heeft de truck airconditioning met automatische klimaatregeling en luchtvochtigheidssensor, dubbel glas in de portierruiten, een airbag in het stuurwiel en gordijnairbag(s) en Active Safety Support, bestaande uit AEB, ACC, LDW en ESP. Daarnaast kan gekozen worden uit diverse pakketten, zoals Driver+, Lighting, Infotainment+, Storage- Security, Energy Efficiency en Climate Control. Verder zijn verkrijgbaar het King of the Road-cabineuitrustingsniveau, het Styling-pakket voor het interieur, het Frontline-kleurpakket en het Exterieur-pakket. Kortom, een truck voor de echte Scania-V8-liefhebber.