Bietenfabriek Vierverlaten ligt stil

Een grote storing in de bietenopvoerband heeft de suikerfabriek in Vierverlaten stil gelegd. De verwachting is dat de fabriek enkele dagen stil ligt. De aanvoer van de bieten wordt daarom iets aangepast.

  • Ontvangstterrein-Vierverlaten.jpg

    De aanvoer van bieten is inmiddels stil gelegd vanwege de storing in de fabriek. Ook het leverschema wordt voor een deel aangepast.

De storing komt volledig onverwacht meldt Suiker Unie, omdat de band geen onderdeel uitmaakte van de washuis uitbreiding waarvoor de installatie wel is veranderd. Ook is de band uitvoerig gecontroleerd tijdens de jaarlijkse inspectie en bleek in goede staat te verkeren. De nu noodzakelijke reparatie duurt enkele dagen waardoor de verwerking ook enkele dagen stil ligt en de fabriek opnieuw opgestart moet worden. De campagne zal daardoor enkele dagen langer gaan duren is nu de verwachting. Om na de opstart de aanvoer weer optimaal te laten verlopen wordt de aanvoerlogistiek wat aangepast. Het kan betekenen dat sommige telers wat later bieten mogen leveren. Telers die dit betreft zijn of worden geïnformeerd. Wellicht dat dit in natte gebieden ook wat lucht geeft bij het rooien.

Inmiddels hebben de twee fabrieken van Suiker Unie al ruim 1 miljoen ton bieten verwerkt. Het gemiddeld suikergehalte lag op 16.4 %. De wortelopbrengst lijkt uit te komen op ongeveer 90 ton netto per ha. De tarra ligt de afgelopen periode net iets boven de 10 procent.