Bia bouwt

Geen eerste paal, maar een eerste schep markeerde deze week de start van de nieuwbouw van Bia. In Apeldoorn Noord op een bedrijven terrein naast de A50 verrijst de komende maanden een nieuw kantoor en werkplaats.

 

Met de nieuwbouw gaat een lang gekoesterde wens van Bia Nederland in vervulling. Een vestiging passend bij de ambities en met ruimte om machines op te slaan. De huidige vestiging in Zutphen heeft daarvoor geen ruimte en is slecht bereikbaar, zeker voor het transport van de grotere machines.

Extra ruimte is ook nodig nu de machinevloot voor Matrent, de Nederlandse verhuurtak van Bia groeit. Hoewel de machines vooral aan het werk moeten zijn, zijn er ook perioden zoals de bouwvak en de winter dat veel machines weer terug zijn. Dan is het handig om een flink terrein te hebben waar je ze kunt stallen.

Als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe vestiging over een jaar worden geopend. Naar verwachting wordt de komende maanden ook bekend waar een vergelijkbare vestiging in het westen van het land komt.