Agco toont vertrouwen in Mechan groep

Om aan alle geruchten rond de contracten tussen de Mechan groep en Agco een eind te maken hebben beide partijen een nieuwe overeenkomst getekend. Hierin is vastgelegd, dat ook de komende jaren de machines van Fendt, Massey Ferguson, Challenger en Fella via de bedrijven van de Mechan groep geïmporteerd zullen worden.

  • Mechan verlenging aangepast.jpg

    Rob Smith (Senior Vice President & General Manager van AGCO International) en Ray Uiterwaal (CEO Mechan Groep) bevestigen de continuering van de samenwerking.

Sinds de aangekondigde overname van Abemec door het Duitse Baywa en het aantreden van een nieuwe directie bij de Mechangroep gonsde het in de markt van geruchten over het dealerschap. Ten onrechte maakt de groep nu duidelijk, met het tekenen van een nieuwe overeenkomst tussen beide partijen. “Deze langetermijnverbintenis biedt de mogelijkheid om het dealernetwerk verder te verstevigen en de marktaandelen van de AGCO merken Fendt, Valtra, Massey Ferguson en Challenger alsook Fella uit te bouwen”, aldus Ray Uiterwaal de nieuwe CEO van de Mechan Groep. 

De nieuwe overeenkomst betekent dat de Mechan Groep de exclusieve importeurschappen continueert van Valtra, Massey Ferguson, Challenger rupstractoren voor Nederland en België en het Fendt importeurschap voor het overgrote deel van Nederland. Tot de overeenkomst behoren ook de oogstmachines van AGCO en Fella.