Acht toplopleidingen bij SOMA College

Acht opleidingen van het SOMA College doen het zo goed dat ze in de studiekeuzegids benoemd zijn als zogenaamde topopleidingen. Daarnaast behoort het college tot de beste bekostigde vakschool in Nederland. Hoewel SOMA blij is met de goede beoordeling geeft ze aan dat dit ook een argument is om hard te blijven werken. 

De Keuzegids mbo 2020 is uitgekomen en dat is meteen het moment dat scholen te weten komen hoe ze ervoor staan. Voor het SOMA College alleen maar goed nieuws, want die blijkt opnieuw hoog genoteerd te zijn en voor acht opleidingen ook nog het predicaat topopleiding binnengehaald te hebben. Een opleiding mag zo genoemd worden als deze 75 punten of meer behaald heeft. 

Dat de andere opleidingen van SOMA dit niet lukt komt vooral omdat ze te klein zijn voor de meetmethodieken van de Keuzegids mbo om mee te doen. Als voorbeeld wordt de betonbouwopleiding genoemd.

Nog harder werken
Koen Stephan, voorzitter van College van Bestuur bij SOMA College zegt dat ze blij zijn met dit oordeel. "Het is prettig om te horen dat opleidingen goed aangeschreven staan." Toch is het vooral ook een argument om nog meer te gaan doen. "We willen de beste vakmensen voor de branche afleveren. We blijven er alles aan doen om innovatief en vakgericht onderwijs aan te bieden en echte vakspecialisten af te leveren." Het SOMA College doet mee in de volgende mbo-vakgebieden: infrastructuur, voertuigentechniek en bouw.