Abemec opgesplitst

De verkooporganisatie van Abemec wordt komend jaar opgesplitst in twee aparte bedrijven. Onder de naam Agromec zal het Fendt Full line programma worden verkocht, Abemec machines zal alle overige merken gaan verkopen.

 

  • Abemec.JPG

    De huidige hoofdvestiging van Abemec.

Aan de splitsing ligt vooral een toenemend aantal conflicterende belangen ten grondslag. Vooral de ontwikkeling van Fendt als fullliner zit Abemec nu dwars. Bijvoorbeeld door de komst van hooibouwmachines en hakselaars bij Fendt, concurreert dit merk steeds meer met Krone. Voeg daarbij de eis van Fendt dat dealers zich nadrukkelijk aan dit merk moeten conformeren en alle producten uit het leveringsaanbod moeten verkopen en het probleem is duidelijk.  Abemec speelt daar nu op in door het bedrijf in tweeen te delen. Feitelijk zelfs in drieën, want er komt met Abemec-service ook een nieuw servicebedrijf. Dit bedrijf fungeert net als nu vanuit alle vestigingen en zal alle merken blijven onderhouden.

Veghel voor Fendt

De hoofdvestiging van Abemec in Veghel wordt het nieuwe uithangbord van de Fendt verkooporganisatie. Dit merk zal ook vanuit de vestigingen in Goes, Sevenum, Steenbergen en Waalwijk worden verkocht. Vanuit deze verkoopkantoren zal alleen het Fendt programma worden verkocht. Daarvoor komt er een apart concept Fendt Farming. Doel hiervan is klanten een zo groot mogelijk deel van mechanisatiepark groen te laten kleuren.

De andere merken krijgen hun hoofdvestiging in Beek en Donk, Dit is een nieuwe locatie die in de plaats komt van de huidige vestiging in Gemert. Andere plaatsen waar zich straks een showroom bevindt zijn Geldermalsen, Sevenum, Steenbergen en Zeewolde. Dit zijn ook de standplaatsen van waaruit de verkopers zullen werken.

Gespecialiseerde vestigingen

Voor het onderhoud van de verschillende merken blijven de huidige gespecialiseerde servicevestigingen in takt. Vanuit deze plaatsen wordt het onderhoud en de reparatie van de verschillende merken en type machines geregeld. Dat programma ziet er nu als volgt uit.

Reek Airmix voermengwagens

Rijsbergen Tuinbouw

Geldermalsen Fruitteelt

Gilze/ Veghel Merlo Roto

Gemert Krone/ MF

Oploo/ Sevenum Beregening