Abemec importeur van AgroIntelli

Abemec breidt zijn smart farming-assortiment uit met de producten van AgroIntelli. Na positieve reacties op de Abemec Smart Farming en Robotics Dag op 22 maart is besloten dat Abemec met directe ingang importeur van AgroIntelli in Nederland wordt. Het bedrijf zal onder andere de producten leveren op het gebied van cameratechnieken, automatisering en navigatie

Bij cameratechnieken gaat het om WeedMaps en CloverCam. De WeedMaps meet de intensiviteit van de onkruidstand op het veld en geeft een beeld van de onkruiddruk. De CloverCam is een nieuw camerasysteem dat de opbrengst van gras- en klaverweide kan optimaliseren door de gras-klaverratio in kaart te brengen. De camera kan onder andere voorop de maaier worden gemonteerd om een perceelsspecifieke opbrengstkaart te produceren.

Bij de automatisering gaat het om de diesel-hydraulische autonome werktuigendrager van Robotti. Het eerste doel van de machine is het verhogen van de efficiëntie op het veld. De Robotti kan worden gekoppeld aan verschillende werktuigen voor bijvoorbeeld zaaien en (mechanische) onkruidbestrijding.

Het navigatiedeel komt voor rekening van Intellipaths. Dat is een e-app voor smartphone of tablet die helpt bij het optimaliseren van de rijroute op het veld. Daarnaast kan het werk op het veld worden gemonitord via de website www.myintellipaths.info, waar realtime de rij-efficiëntie en de verwachte eindtijd van het werk worden weergegeven.