50 occasions bij elkaar

De Mechangroep heeft in Boxtel een nieuw occasion center geopend. Hier staan in de toekomst minimaal 50 gebruikte tractoren van alle merken bij elkaar. Deze zijn gebruiksklaar en in de eigen werkplaats gecontroleerd op 47 punten en hebben een volledig bekende onderhoudshistorie.

 

Voor de locatie Boxtel is gekozen omdat dit centraal ligt voor de meeste werkgebieden van zowel de Mechangroep als Matermaco, de Belgische distributeur van onder andere Massey Ferguson en een groot aantal landbouwmachines. Op het terrein in Boxtel is de mogelijkheid om een proefrit te maken en eventueel ook het veld in te gaan. In het centrum is daarnaast een showroom, een horecagelegenheid en een shop gevestigd.

Het complete aanbod van het occasioncentrum is te vinden op de website www.mechannext.nl  In het huidige aanbod valt op dat de winkel nog niet helemaal gevuld is, want het aanbod haalt nog niet de 50 stuks. Wie op zoek is naar jong gebruikt kan er echter goed terecht. Het huidige aanbod bestaat vooral uit jonge Fendt, Massey Ferguson en Valtra tractoren met minder dan 1000 uur op de teller. Daarnaast zijn er wat modellen van andere merken die al wat meer uren op de klok hebben.

Verantwoordelijk voor de exploitatie van het occasion center is Mechan Next en Cultuurtechniek. Dit is een dochterbedrijf van de Mechan groep en van Matermaco. Op het terrein is ook een werkplaats waar alle trekkers worden gecontroleerd voor ze de verkoop in gaan vertelt directeur Mark van den Heuvel. “Van alle tractoren kennen we daarnaast ook de volledige onderhoudshistorie.”

Het belangrijkste doel van het centrum is inruiltractoren uit de eigen organisatie verkopen. “Minimaal 65 procent van de trekkers die hier staan zijn afkomstig van ons eigen dealernetwerk in Nederland en Belgie.”  Door de bekende herkomst en de volledige controle vooraf heeft de organisatie ook de mogelijkheid om de financiering te regelen aldus Van den Heuvel. “Voor alle tractoren kunnen we een financierings- of leaseaanbod doen. Als extra service hebben we ook de mogelijkheid om het transport en daarna het onderhoud te regelen.”