19 medewerkers er bij

Aannemingsbedrijf M. J. Smits uit Nederhemert heeft per 1 januari 2018 19 nieuwe medewerkers in vaste dienst erbij. Afgelopen maandag vond de ondertekening van de contracten plaats. De medewerkers hadden een achterstand tot de arbeidsmarkt, maar met hun nieuwe contract, zijn ze een stuk dichterbij gekomen.

 

  • Bragt, Christiaens, Oomen.jpg

    Van links naar rechts wethouder Adrie Bragt, werkzaak begeleider Mark Cristiaens en Johan Oomen van aannemingsbedrijf M.J. Smits.

Een uniek project noemen de betrokken partijen het. Wat twee jaar geleden begon als een pilot, is nu uitgegroeid tot een vast contract voor de lange termijn. “Vanuit de gemeente Zaltbommel werden deze mensen uit de Banenafspraak via Werkzaak bij ons gedetacheerd”, vertelt Johan Oomen, operationeel leidinggevende bij M.J. Smits. “We doen het groenonderhoud voor de gemeente en kunnen deze medewerkers daar goed gebruiken.”

Het bedrijfsleven heeft een inspanningsverplichting om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Dankzij de Wet banenafspraak worden er concrete doelstellingen gekoppeld aan de Participatiewet. Wanneer de Wet banenafspraak niet wordt gehaald dan kan een quotumregeling in werking treden. Voor het bedrijfsleven is de quotumregeling niet in werking, voor de overheid wel. Daarnaast worden in veel aanbestedingen al eisen rond social return opgenomen.

Smits speelt met deze stap hierop in. “De samenwerking beviel zo goed, dat we in maart 2017 de eerste gesprekken zijn begonnen om de groep werknemers ook daadwerkelijk in dienst te nemen. Je gaat van die mensen houden”, zegt Joke Smits. “We zijn altijd al een heel sociaal bedrijf geweest. We willen ze een warme, veilige en beschermde werkplek bieden, zodat ook zij kunnen meedraaien in de maatschappij. We doen het echt vanuit ons hart.”

Vastigheid

De gemeente is blij met het initiatief. “We vinden het fantastisch dat er zulke ondernemers zijn, die deze medewerkers vastigheid willen bieden. Op deze manier worden ze net zo behandeld als iedere andere werknemer”, zegt wethouder Adrie Bragt.

Werkzaak is er, als bedrijf op het gebied van werk en inkomen, intensief bij betrokken geweest. “Het was een complex traject. Alles moest opnieuw op elkaar afgestemd worden. Denk aan cao’s, pensioenregelingen etc. Dat was een hele zoektocht, maar het is gelukt, doordat elke partij zich hiervoor volop heeft ingezet”, vertelt manager Werk Mark Christiaens. “Wij vinden: iedereen heeft talent en ons doel is dan ook iedereen op een reguliere plek aan het werk te krijgen. Het liefst natuurlijk niet via detachering, maar met een vast contract bij een werkgever en dat is hier nu gelukt. We vinden het supergaaf dat er werkgevers zijn die dat snappen en het aandurven om die stap te nemen.”